Lara
Giménez
Barragan

Licenciada en Ciencias Medioambientales. Técnica en educación infantil.
Educadora especializada en el desarrollo de las capacidades matemáticas.
Formadora y asesora de numerosos proyectos y escuelas tanto del ámbito público como privado.
Aprendiendo con las manos

Lara Giménez Barragan, Llicenciada en Ciències Mediambientals per la Universitat de Girona l’any 2002, amb Certificat d’aptituds pedagògiques (CAP) l’any 2003.

Des del 2005, fruit de l’estreta relació amb Maria Antònia Canals i el meu treball en el Projecte Educatiu “El Roure” inicio un bonic camí ple de recerca, experimentació i comprensions com educadora especialitzada en l’acompanyament del desplegament de les capacitats matemàtiques amb infants de 3 a 12 anys (Etapa d’Educació Infantil i Primària) emprant diversitat de materials manipulatius.

LARA GIMÉNEZ

Cap a l’any 2007 la Begoña Minguillón (la directora del Roure) em va proposar que fes una formació sobre l’acompanyament de les matemàtiques a les famílies del Projecte. Això era en aquell moment per mi una gran prova a nivell professional que pensava no poder superar de cap manera… però els nervis i vergonyes d’aquelles trobades estaven llaurant el terreny per a fer créixer les llavors que amb l’experiència i el reconeixement de tants companys de feina han germinat i crescut amb força.

Avui en dia gaudeixo de ser rebuda i acollida junt amb totes les meves bosses de materials i propostes per arreu i m’emporto l’alegria de compartir i fer vibrar els cors de molts adults que es retroben amb un amor perdut degut a les males formes, la por i la mecanització de la seva relació… és a través del tacte dels materials, l’encís de les sorpreses amagades en les propostes i la comprensió que molts adults es retroben amb l’amor matemàtic i el poden compartir amb el món.

Gran part dels materials i propostes que presento en les meves formacions són el llegat de grans pedagogs com Montessori, Steiner i grans didàctics de la matemàtica com Dienes, Maria Antònia Canals, Josep Callís, Lluïs Segarra… i entre tots aquests materials, fruit de la meva imaginació i la meva vocació d’artesana de fil i agulla, mostro un bon nombre de materials creats amb molt d’amor, didàctica i l’alegria d’haver-los dedicat a tots els infants que he tingut la sort d’acompanyar.

Des del 2005 fins a l’actualitat he formant part dels equips docents de diferents iniciatives publiques i privades totes elles mogudes per l’impuls de desplegar en els infants una capacitat matemàtica lligada a la vida i basada en l’alegria que provoca el comprendre i el sentir-se cada dia amb molts més recursos per habitar aquest. Actualment formo part de l’equip pedagògic de l’Escola Pública Congrés Indians.

Des del 2011 em dedico a la Formació Permanent del Professorat fent cursos de diferents durades i enfocs, adaptats a les necessitats expressades pels diferents col·lectius, a través dels Centres de Recursos Pedagògics, Escoles Públiques i Privades, Escoles d’Estiu, Iniciatives Privades, Acompanyament de Pares i Mares.

De forma paral·lela a la formació he participat en l’Assessorament de les Programacions didàctiques de diferents Centres Educatius amb l’objectiu de dotar aquestes d’una forma d’acompanyar manipulativa i basada en la comprensió.

Finalment m’acomiado convidant-vos a fer una ullada, per si voleu conèixer la meva tasca una mica més en directe, al meu bloc materialsdematematiques.blogspot.com el qual vaig crear per difondre i inspirar als mestres i famílies amb múltiples propostes i materials per acompanyar el desplegament matemàtic dels infants.